Alt Urgell 973 35 31 12 - 973 35 57 98 / Cerdanya 972 88 48 84 cauc@cauc.cat

Millora del procés de salat de formatges

Promotor: Cadí SCCL

La cooperativa Cadí es va formar el 1915 i des dels seus orígens s’ha dedicat a la producció i transformació de productes alimentaris, utilitzant com a base principal de tots els seus productes la llet de vaca produïda a l’Alt Urgell i a la Cerdanya.

Cadí elabora productes làctics per a la distribució i venda per a la població i una línia orientada a la restauració que s’exporta a l’estranger, principalment a França.

Entre les seves elaboracions trobem dues denominacions d’origen protegides, que coincideixen amb els seus productes més coneguts: la mantega Cadí i el formatge Urgèlia.

El projecte ha incorporat un sistema de salat de formatges per immersió en salmorra amb gàbies encarades i control d’entrades i sortides del producte. Per a la instal•lació de la maquinària va resultar necessari dur a terme obres d’adequació.

Amb la reforma de la tecnologia de les seves instal•lacions i l’adquisició de nova maquinària millora l’eficiència del procés de salat de formatges i es garanteix la qualitat que tradicionalment ha caracteritzat els seus productes.

Valor afegit
L’actuació incorpora tecnologia en una empresa agroalimentària que vincula la qualitat amb els productes làctics elaborats en les zones rurals. En consolida el dinamisme econòmic i projecta positivament el territori i el seu sector primari, ja que les seves elaboracions parteixen de la llet del sector ramader de la Cerdanya i l’Alt Urgell.

 

Grup GAL
Consorci GAL Alt Urgell – Cerdanya

Municipi
La Seu d’Urgell

Anualitat: 2016.2

Categoria del projecte
Valoració de les produccions locals / Producte alimentari / Innovació i qualitat

Web: https://cadi.es/ca/