Alt Urgell 973 35 31 12 - 973 35 57 98 / Cerdanya 972 88 48 84 cauc@cauc.cat
 

NORDICAT

El passat any 2016 es va realitzar un projecte estratègic amb la Mancomunitat d’esquí nòrdic del Pirineu, amb seu social a La Seu d’Urgell i que engloba els ajuntaments de Lles de Cerdanya, Montferrer-Castellbó, Josa-Tuixent, La Vansa-Fórnols, La Seu d’Urgell i Guils de Cerdanya. Conjuntament es va executar un projecte comú per a la senyalització, la difusió i la promoció de les estacions d’esquí nòrdic anomenat “NORDICAT: estratègia per a la dinamització i la promoció conjunta de les estacions d’esquí nòrdic de l’Alt Urgell i la Cerdanya”, per tal de facilitar generació d’activitat econòmica als nostres territoris.
Aquest 2022 es dona continuïtat al projecte anterior, a partir d’unes accions de comercialització conjunta, amb la creació de nous productes ecoturístics, aprofitant que aquestes estacions tenen un impacte clau en el desenvolupament dels municipis i les valls on s’ubiquen i per la incidència que tenen en l’economia local, al ser en molts casos les empreses més importants del municipi i les que creen mes llocs de treball.

Abast projecte: Alt Urgell – Cerdanya (Projecte estratègic)
Grup coordinador del projecte: Consorci GAL Alt Urgell – Cerdanya

Les accions d’aquest projecte són la creació de rutes ecoturístiques a cada estació amb recursos endògens i amb característiques especifiques de cada territori. Per fer-ho s’està realitzant un estudi amb una recerca prèvia de contingut per establir quins seran aquests 5 itineraris que correspondran cadascú a una estació d’esquí nòrdic del territori.
Per tal d’oferir informació complementària als itineraris de cada estació d’esquí nòrdic es crearà diferent contingut pedagògic digital que s’adaptarà al públic potencial d’aquestes rutes com són les famílies o les escoles de la zona.
A més, es senyalitzaran aquestes noves rutes ecoturístiques a partir d’uns plafons informatius. A més, es comunicarà de manera conjunta les diferents accions que es desenvoluparan amb el projecte i potenciar imatge conjunta de l’esquí nòrdic

Objectius:

Els objectius específics d’aquest projecte són:

  • Potenciar el paper de les estacions d’esquí nòrdic com a dinamitzadores de les valls d’alta muntanya.
  • Donar a conèixer i valoritzar els recursos naturals i paisatgístics propis de cada estació => Valorització dels recursos naturals i activitats alternatives.
  • Cerca de noves activitats per a dinamitzar les estacions => Eines de comercialització conjunta.
  • Creació d’activitats complementàries a l’esquí => Millora contínua de l’oferta.
  • Creació d’elements que permetin desestacionalitzar l’activitat de les estacions d’esquí nòrdic => Ampliació de la temporalitat de l’oferta.
  • Oferir informació i recursos pedagògics dels elements característics. => Comunicació i promoció conjunta.