Alt Urgell 973 35 31 12 - 973 35 57 98 / Cerdanya 972 88 48 84 cauc@cauc.cat
 

GUSTUM

El projecte de cooperació GUSTUM es fonamenta en el producte agroalimentari local, fomentant el desenvolupament rural a través de la seva promoció i comercialització i la seva relació amb altres sectors del territori.
Té com a objectiu fomentar el desenvolupament rural a través de la promoció i comercialització del producte agroalimentari local, artesà i de qualitat i de la sinergia amb altres sectors del territori com el turisme, la gastronomia i el petit comerç.
Les accions del projecte Gustum donen valor al producte agroalimentari, vinculant-lo al paisatge, l’economia, la cultura i les tradicions del territori.
Abast projecte: Comarques Leader de la Catalunya rural.
Grup coordinador del projecte: Associació Leader Ponent.
Objectius:

El projecte es concreta amb els següents objectius específics:

  • Identificar, donar a conèixer i valoritzar els productes i productors locals.
  • Vincular el sector agroalimentari amb el turisme, la gastronomia i el petit comerç.
  • Afavorir l’associacionisme en el sector.
  • Facilitar eines als productors per promocionar i comercialitzar el seu producte.

Aquest projecte a l’Alt Urgell i la Cerdanya:

El projecte GUSTUM es materialitza a l’Alt Urgell i Cerdanya a partir de diverses accions. Per una banda, es realitza suport a les accions territorials a través de les associacions agroalimentàries del territori. Segons les seves necessitats, les acompanyem oferint-los suport tècnic i econòmic en assessoraments, formacions, disseny i impressió de material promocional, realització de pàgines web, etc. Per altra banda, també hi ha la promoció del producte local a partir de xerrades, tallers o petites degustacions a les fires de les comarques.

Per últim, també s’han realitzat accions amb la Cúpula Gustum que és un projecte educatiu que dona a conèixer qui, com i on es produeixen els productes alimentaris que consumim diàriament i quin impacte té el seu consum. Inclou tres recursos: un inflable semiesfèric a l’interior del qual es projecten vídeos en 360º, una maleta amb 6 jocs col·lectius i una guia didàctica.

Més info:
www.gustum.org