Alt Urgell 973 35 31 12 - 973 35 57 98 / Cerdanya 972 88 48 84 cauc@cauc.cat

Estratègia de desenvolupament local Alt Urgell – Cerdanya

L’Estratègia de Desenvolupament Local (EDL), és el full de ruta per aconseguir els objectius que és proposa pel període 2023-2027 el Consorci Gal Alt Urgell Cerdanya (CAUC). Actualment i fins el 15 de novembre s’està desenvolupant el procés participatiu amb diferents agents del territori per elaborar l’EDL de l’Alt Urgell i la Cerdanya.

L’EDL, és el resultat d’una gestació que combina diferent processos i mètodes participatius.

  • Primerament hi hauran diferents sessions sectorials amb agents territorials perquè aquests puguin aportar el seu coneixement i punts de vista.
  • Es realitzaran consultes a diferents agents i grups de població que han participat en l’EDL anterior o han col·laborat amb el Consorci GAL Alt Urgell – Cerdanya, on la seva experiència i les opinions poden ser clau pel futur.
  • També es fan consultes a tècnics especialitzats i membres electes, perquè tenen el coneixement necessari del territori.
  • I per últim, durant tot el període és realitzaran diverses sessions perquè tothom pugui participar en el procés de creació i/o puguin comentar les seves aportacions a través d’un formulari.
PARTICIPA EN DEFINIR L’ESTRATÈGIA DE DESENVOLUPAMENT LOCAL 2023-2027 DEL CONSORCI GAL ALT URGELL-CERDANYA

Aquest any finalitza l’actual període de programació europeu (en el qual s’emmarca el programa Leader) i ara ens cal fer una nova estratègia de desenvolupament de les comarques de l’Alt Urgell i la Cerdanya de cara al nou període que ha de guiar l’actuació del Consorci.
Partint de l’Agenda Rural de Catalunya hem dut a terme reunions tècniques amb les administracions locals d’ambdues comarques en què hem identificat quatre grans reptes que cal afrontar de cara al proper període 2023-2027.

Aquests reptes són els següents:

  • Població i arrelament en àrees de muntanya
  • Territori innovador
  • Transició ecològica
  • Economia rural

A més d’aquest enfoc tècnic, l’estratègia de desenvolupament del territori ha de respondre a les opinions i necessitats de la seva ciutadania. És per aquest motiu que durant el mes d’octubre organitzem sessions participatives presencials i també posem a la teva disposició aquests qüestionaris en línia, anònims.
Pots respondre als qüestionaris dels reptes que més t’interessin.
Gràcies per endavant per la teva col·laboració, les teves respostes són molt valuoses, pel desenvolupament local del proper període del programa Leader a l’Alt Urgell i la Cerdanya.

En el període actual (2023-2027) les línies d’actuació són les següents: