Alt Urgell 973 35 31 12 - 973 35 57 98 / Cerdanya 972 88 48 84 cauc@cauc.cat
 

ODISSEU

“ODISSEU” és un projecte de cooperació Leader dels grups d’acció local catalans que acompanya als i les joves interessats en conèixer millor les oportunitats que hi ha als entorns rurals per a desenvolupar-hi el seu projecte professional, siguin originaris d’aquestes zones rurals o d’altres. A través de diferents activitats, es fomenta la millora d’ocupabilitat i l’emprenedoria d’aquest col·lectiu, es connecta les empreses de les àrees rurals i el talent jove, es millora la coordinació i el treball en xarxa de les administracions públiques locals, empreses, centres educatius i universitats implicades.
Abast projecte: Comarques Leader de la Catalunya rural.
Grup coordinador del projecte: Consorci GAL Alt Urgell – Cerdanya
Objectius:

L’objectiu general del projecte consisteix en incentivar el retorn de joves a les comarques rurals a partir de facilitar la seva inserció laboral i promoure l’arrelament dels i les joves amb el seu territori rural d’origen.

I els objectius específics són:

  • Donar a conèixer les oportunitats professionals i els serveis de les zones rurals per a la construcció del projecte de vida en aquests territoris.
  • Facilitar la inserció laboral i social de joves en aquestes comarques, connectant-los amb el seu teixit empresarial i amb els recursos de promoció econòmica i de desenvolupament local.
  • Contribuir a millorar el coneixement sobre el món rural actual i promoure una oferta amb condicions de vida atractiva i de qualitat per a la població jove.
  • Sensibilitzar al teixit empresarial sobre el valor afegit que suposa ‘el talent’ dels joves per a les seves empreses i reforçar nexes empresa-universitat.
Aquest projecte a l’Alt Urgell i la Cerdanya:

Des del Consorci GAL Alt Urgell – Cerdanya som el grup coordinador del projecte Odisseu. Per aquest motiu, som els responsables que es realitzin totes les accions del projecte. El projecte té unes accions individuals que es realitzen a cada territori, i aquí a les nostres comarques coincideix amb la participació de la campanya de micromecenatge Arrela’t a l’Alt Pirineu i Aran.
Per altra banda, a nivell de Catalunya també es treballa en les pràctiques remunerades per a joves universitaris a empreses i entitats del territori a través del Pràcticum Odisseu, xerrades informatives, tallers, l’eina Retorna o activitats per donar resposta a aquelles persones que volen fer un canvi de vida i traslladar-se del món urbà al món rural.
Més info: www.odisseujove.cat