Alt Urgell 973 35 31 12 - 973 35 57 98 / Cerdanya 972 88 48 84 cauc@cauc.cat
 

DE LA TERRA AL PLAT

De la Terra al Plat és un projecte estratègic on col·labora el Consorci GAL Alt Urgell – Cerdanya conjuntament amb l’Associació Agroalimentària de Cerdanya, l’Associació gastronòmica Cuina Pirinenca de la Cerdanya, Associació d’hostaleria de l’Alt Urgell, associació d’allotjaments turístics de Cerdanya, Associació de productors i elaboradors ecològics de la Cerdanya i l’Alt Urgell i l’Associació Menja’t l’Alt Urgell. Aquest projecte busca potenciar el producte local com element desenvolupador del territori a l’àmbit d’actuació de l’Alt Urgell i la Cerdanya.
En aquest projecte apostem per generar una cooperació forta entre les associacions i que el producte local sigui molt més present a les cartes dels restaurants i hotels d’ambdues comarques. Gràcies a aquest projecte, busquem generar un teixit associatiu molt fort on la cooperació sigui una peça clau; millorar la relació entre ambdues comarques amb l’objectiu del producte local com a element central i que aquesta aposta pel producte de proximitat sigui un element diferenciador en els establiments turístics de les nostres comarques.
Abast projecte: Alt Urgell – Cerdanya (Projecte estratègic)
Grup coordinador del projecte: Consorci GAL Alt Urgell – Cerdanya.

El projecte De la Terra al Plat tenia unes accions planificades que es va reconvertir com a conseqüència de la pandèmia.

Finalment es va crear La PIRITECA que és una aplicació que connecta el sector agroalimentari amb el sector de l’hostaleria i la restauració de les dues comarques. El projecte també pretén ser una plataforma de difusió i conscienciació a la població local sobre la gastronomia i els productes locals de les dues comarques. Per fer-ho, hem creat un aplicatiu on es poden veure i interrelacionar tots els agents que formen part d’aquest projecte. Aquí es poden veure tots aquells establiments de les comarques de l’Alt Urgell i de la Cerdanya que treballen amb producte local, ja siguin hotels, restaurants o bars.
També es pot donar un cop d’ull a tots els productors i productores locals que treballen el seu producte en aquestes comarques i conèixer una mica més sobre la seva experiència, els seus productes i les seves iniciatives. La voluntat d’aquest projecte és sensibilitzar a tota la població de la importància de consumir i demanar productes locals als establiments de restauració i gastronomia. Posem en valor a la gastronomia local i també que les persones que vagin als establiments turístics apostin pel producte de proximitat com un element singular i propi del territori.

Objectius:

El projecte es concreta amb els següents objectius específics:

  • Fomentar la cooperació intercomarcal entre les diferents associacions d’ hostaleria, restauració i productors agroalimentaris i cobrir les necessitats formatives de les diferents empreses relacionades amb la gastronomia.
  • Conscienciar al sector de la gastronomia i la restauració sobre la importància de les seves activitats econòmiques per al desenvolupament dels territoris rurals i l’economia interna dels mateixos.
  • Sensibilitzar a la ciutadania de la importància de consumir i demanar productes locals a les empreses de restauració i gastronomia i posar en valor a la gastronomia local.
  • Els establiments turístics apostin pel producte de proximitat com un element diferencial i per generar marca territorial
  • Aconseguir que les accions previstes en aquest projecte arribin tant internament a les empreses sòcies de les diferents associacions, com a la resta d’empreses relacionades amb la gastronomia i productes locals i a la població local i visitant; i avaluar-ne el resultat.

  Per més informació: www.lapiriteca.cat