MENGEM D’AQUÍ
El projecte Mengem d’Aquí és un projecte estratègic on col·labora el Consorci GAL Alt Urgell – Cerdanya conjuntament amb els dos consells comarcals d’ambdues comarques. Aquest projecte busca incrementar el consum de productes agroalimentaris d’ambdós territoris, i iniciar un treball de prevenció del malbaratament i de detecció d’indicadors.
El Mengem d’Aquí pretén col·laborar casa i escola per a crear unes pautes a seguir tot garantint una alimentació bona, sana i sostenible, a través d’eines i trucs per tal que la seva gestió sigui fàcil, des del moment de la planificació fins que el menjar arriba a la taula.
L’objectiu general del projecte consisteix en incentivar el retorn de joves a les comarques rurals a partir de facilitar la seva inserció laboral i promoure l’arrelament dels i les joves amb el seu territori rural d’origen.
Abast projecte: Alt Urgell – Cerdanya (Projecte estratègic)
Grup coordinador del projecte: Consorci GAL Alt Urgell – Cerdanya.
El Mengem d’Aquí pretén col·laborar casa i escola per a crear unes pautes a seguir tot garantint una alimentació bona, sana i sostenible, a través d’eines i trucs per tal que la seva gestió sigui fàcil, des del moment de la planificació fins que el menjar arriba a la taula.
L’objectiu general del projecte consisteix en incentivar el retorn de joves a les comarques rurals a partir de facilitar la seva inserció laboral i promoure l’arrelament dels i les joves amb el seu territori rural d’origen.
Abast projecte: Alt Urgell – Cerdanya (Projecte estratègic)
Grup coordinador del projecte: Consorci GAL Alt Urgell – Cerdanya.
El Mengem d’Aquí comporta un suport econòmic als productors dins els menjadors escolars per fomentar i donar a conèixer els productes que tenim aquí als menjadors escolars i sensibilitzar a les famílies de la importància d’incloure, almenys de manera ocasional, aquests productes a la cistella de la compra. També es treballa amb la intervenció dels productors dins els menjadors escolars perquè aquests puguin conscienciar i explicar el seu producte a infants i adolescents.
Per últim, també es treballa el malbaratament alimentari a partir de campanyes de comunicació i difusió de la importància de reduir el malbaratament alimentari dins els menjadors escolars.
Objectius:
-
Els objectius específics són:
- Conscienciar els escolars i les seves famílies de la importància que té el consum de productes locals per al desenvolupament dels territoris rurals.
- Sensibilitzar als productors locals de la importància de treballar amb els menjadors escolars.
- Sensibilitzar a la ciutadania i al sector de l’hostaleria de l’Alt Urgell i la Cerdanya de la importància pel dels productes d’aquí pel futur del territori.
- Conscienciar els escolars i la població en general respecte el malbaratament alimentari, donar valors als aliments de proximitat, a través d’una educació en valors.
Més info: www.odisseujove.cat
JORNADA MENJADORS ESCOLARS – mengem d’aquí
Inscripcions obertes. 21 juny Bellver de Cerdanya