Alt Urgell 973 35 31 12 - 973 35 57 98 / Cerdanya 972 88 48 84 cauc@cauc.cat

Els actes tindran lloc el dia 21 de setembre a l’Escola Pau Claris de la Seu d’Urgell

Com a inici del curs escolar 2019-2020, aquest dissabte 21 de setembre tindrà lloc al recinte de l’Escola Pau Claris de la Seu d’Urgell la primera edició de les Festa de les Famílies del projecte Mengem d’Aquí.

La festa de les famílies pretén que sigui un espai de diversió per a les famílies i d’aprenentatge, on tindran lloc les següents activitats. A les 16.30h es podrà anar arribant al recinte, i els infants i joves podran anar a l’espai de joc i passar la tarda amb un inflable, jocs de fusta, activitats de circ i jocs Gustum sobre l’alimentació, sota la supervisió de monitors. A les 16.45h tindrà lloc l’acte d’obertura de la festa de les famílies a càrrec de les següents autoritats:  Sr. Miquel Sala, president del Consorci GAL Alt Urgell Cerdanya i president del Consell Comarcal de l’Alt Urgell i Sr. Albert Maurell i Ribot, vicepresident tercer del Consell Comarcal de la Cerdanya. En finalitzar les famílies gaudiran d’un taller-xerrada d’alimentació a càrrec de la Fundació Alícia, la Sra. Elena Roura desenvoluparà el taller-xerrada, sota el nom A menjar s’aprèn menjant. En acabar, les tècniques del Consell Comarcal i del Consorci GAL Alt Urgell Cerdanya presentaran una infografia que s’ha elaborat a través d’uns informes que ha realitzat Fundació Alícia sobre com s’ha implementat el projecte Mengem d’Aquí als menjadors escolars de les dues comarques.

En finalitzar el taller-xerrada les famílies podran gaudir d’una degustació de diversos productors locals que serveixen en els menjadors escolars tant de l’Alt Urgell com la Cerdanya.

Els productors locals aportaran a la festa els productes que serveixen als menjadors escolars habitualment, i els que assistiran són: La Reula amb iogurts naturals i ensucrats, els quals a partir d’aquest curs escolar seran ECO; Agustí Porta que portarà un cap de llom amb bolets; Ecopyrene que portarà mini hamburgueses de vedella ECO amb panet del Forn d’En Jordi de Martinet; Ca l’Andreu ens farà una lasanya de carn de vedella ECO; ECO- Franch ens portarà els iogurts naturals ECO; Tresors del Cadí que ens portaran mini patates ecològiques amb verdures; Cooperativa Cadí que portarà les llesques de formatge Edam i El Mos amb pa per acompanyar.

En cas de pluja, la festa es realitzarà igualment, i s’adaptarà les activitats a les condicions climàtiques.

Mengem d’aquí, engega el quart curs escolar amb moltes ganes de poder treballar amb les famílies, tot destacant que és un projecte estratègic per a la promoció del consum del producte local en els menjadors escolars de l’Alt Urgell i la Cerdanya promogut pel Consorci GAL Alt Urgell-Cerdanya, amb la col·laboració del Consell Comarcal de l’Alt Urgell i el Consell Comarcal de la Cerdanya i el finançament del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació en el marc del programa de desenvolupament rural de Catalunya 2014-2020, i del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER).

La jornada és gratuïta i oberta a tots els públics.

També cal destacar que aquest mes d’octubre tindran llocs altres formacions adreçades al personal de cuina dels menjadors escolars, com també que el proper dimecres 25 de setembre tindrà lloc una formació de monitors de menjador. També hi haurà una jornada on es posaran en contacte els gestors de menjadors i els productors per seguir treballant en què hi hagi més producte local als menjadors escolars. I per últim, destacar que durant el mes d’octubre es farà arribar una enquesta a les famílies respecte els menjadors escolars del curs 2018-2019.