El Consorci GAL Alt Urgell- Cerdanya va participar al programa de Ràdio 4, Club 21. El Club de les Ments Inquietes, presentat i dirigit per David Escamilla. En aquest programa setmanal, empresariat, gent emprenedora i persones tècniques intercanvien propostes amb valors com la innovació, la creativitat i l’excel·lència. El passat 27 de gener, la gerent del Consorci, Mireia Font, va intervenir per a explicar-hi l’estratègia de desenvolupament local del Consorci per les comarques de l’Alt Urgell i la Cerdanya, els projectes que coordina el Consorci i la importància de les subvencions LEADER per l’economia rural.
Els eixos en què treballa el Consorci des de l’any 2014 són sis i es poden identificar amb:
- El món empresarial i la utilització de recursos endògens
- La innovació tecnològica
- El talent jove
- El canvi climàtic
- La cooperació publico-privada
- L’equilibri territorial. Aquest eix és un tret diferencial del Consorci GAL Alt Urgell – Cerdanya en comparació amb altres grups catalans Leader i això es degut a la singularitat de les zones de muntanya del territori on vivim.
Per altra banda, Mireia Font va exposar el projecte Odisseu en el marc de la cooperació Leader catalana del Territori i Talent. La gerent va explicar la importància de vetllar per l’impacte social del desenvolupament rural, treballant pel retorn del talent jove.
Podeu escoltar l’entrevista sencera, a partir del minut 41.48 aquí:
http://mvod.lvlt.rtve.es/resources/TE_SCLUB21/mp3/0/4/1548411293240.mp3
En les properes setmanes seran tres productors locals qui participaran en aquest programa radiofònic. Enguany passen pel programa projectes innovadors de les nostres comarques. Podrem escoltar des de l’elaboració de sake amb Seda Líquida SL (Tuixent), la comercialització del fruit de la rosa silvestre, el gratacul, i les seves propietats amb Rosehip&Associates SL (Talló, Bellver de Cerdanya) i per últim, relaxar-nos gràcies a la Casa del Silenci, proposta de Cal Baridà SL (Cava). Sortiran en antena els propers 10, 17 i 24 de febrer, respectivament.