Alt Urgell 973 35 31 12 - 973 35 57 98 / Cerdanya 972 88 48 84 cauc@cauc.cat

Ahir va tenir lloc la primera sessió de les jornades telemàtiques de Viure a Rural on es va parlar sobre com es poden fer polítiques efectives de repoblament des del món rural. La jornada d’ahir va succeir amb una participació mitjana de 80 assistents, malgrat que prèviament s’havia hagut de tancar les inscripcions per haver arribat al límit d’aforament a 100 persones inscrites. Durant el dia d’ahir vam comptar amb la presència de Jean-Yves Pineau, membre de Les Lócalos i Sylvain Lhuillier, tècnic de projectes PETR Sud Cevennes amb qui vam parlar de les eines necessàries per crear polítiques de repoblament. També es va fer un repàs d’experiències franceses.

Per altra banda, la segona sessió està prevista pel proper 15 d’octubre on es presentaran els grups Leader com antenes d’acollida al món rural i parlarem sobre l’agenda rural catalana. Per altra banda hi haurà una taula d’experiències per conèixer iniciatives innovadores en l’àmbit del repoblament i la dinamització local:  Pueblos Vivos de Aragón, Rural Citizien 2030, Arrelament al territori (ACM), Ajuntaments de Prat de Compte, Penelles, Sant Joan de les Abadesses i Lles de Cerdanya. En aquesta taula també comptarem amb l’Institut per al Desenvolupament de l’Alt Pirineu i Aran on es parlarà sobre l’accés a l’habitatge. Per concloure les jornades tancarem el decàleg per al repoblament a Catalunya i presentació del projecte Viurearural.

Aquestes jornades estan organitzades pel Consorci GAL Alt Urgell – Cerdanya amb el suport dels Grups Leader de Catalunya, el Departament d’Agricultura Ramaderia Pesca i Alimentació, el Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural i l’ Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya en col·laboració amb l’ Associació Catalana de Municipis, l’Associació de Micropobles de Catalunya, l’Institut per al Desenvolupament de l’Alt Pirineu i Aran, la Diputació de Lleida i el CEDER Somontano.

Podeu veure el programa sencer clicant a Jornades Repoblament.

Podeu veure l’enregistrament de la primera sessió de les jornades clicant aquí.