Alt Urgell 973 35 31 12 - 973 35 57 98 / Cerdanya 972 88 48 84 cauc@cauc.cat

La setmana passada van finalitzar les jornades Viure a Rural on aproximadament un centenar de persones van mostrar-se interessades en com es poden realitzar polítiques de repoblament des del món rural. En ambdues sessions es va detallar en què consisteix una política de repoblament i es van poder conèixer diferents experiències que han treballat per evitar el despoblament.  Els assistents a aquestes sessions eren càrrecs electes d’administracions locals, tècnics d’administració pública, tècnics grups d’acció local Leader, associacions municipalistes, universitats, consultories, associacions, col·lectius i xarxes que treballin al món rural que volien seguir treballant sobre el repoblament.

En la primera sessió vam comptar amb la presència de Jean-Yves Pineau, membre de Les Lócalos i Sylvaini Lhuuillier, tècnic de projectes PETRE Sud Cevennes ambdós experts en eines i metodologies de repoblament. En aquesta segona sessió es va poder aprendre més sobre les antenes d’acollida i des de l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya van parar sobre l’Agenda Rural Catalana. La taula d’experiències i eines públiques va ser l’esdeveniment principal de les jornades on vam poder escoltar la iniciativa de Pueblos Vivos amb el grup aragonès CEDER Somantano, l’accés a l’habitatge del Pirineu amb l’Institut de desenvolupament de l’Alt Pirineu i Aran, el projecte Arrelament al territori amb l’ACM i l’experiència de Rural Citizen. També hi ha hagut les experiències de les poblacions de Prat de Compte, Penelles, Sant Joan de les Abadesses i Lles de Cerdanya.

Aquestes jornades han sigut organitzades pel Consorci GAL Alt Urgell – Cerdanya amb el suport dels Grups Leader de Catalunya, el Departament d’Agricultura Ramaderia Pesca i Alimentació, el Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural i l’ Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya en col·laboració amb l’ Associació Catalana de Municipis, l’Associació de Micropobles de Catalunya, l’Institut per al Desenvolupament de l’Alt Pirineu i Aran, la Diputació de Lleida i el

Cliqueu aquí per veure la segona sessió d’aquestes jornades.