Alt Urgell 973 35 31 12 - 973 35 57 98 / Cerdanya 972 88 48 84 cauc@cauc.cat

La Piriteca és un aplicatiu de mòbil que pretén incentivar l’ús del producte local a les comarques de l’Alt Urgell i la Cerdanya. Aquesta plataforma digital facilita la tasca d’informar en quins establiments es poden trobar productes de proximitat. D’aquesta manera es vol potencia a que la ciutadania esculli els llocs on anar a menjar en funció de la seva qualitat i la responsabilitat amb el territori. Per fer-ho es podrà veure quins bars i restaurants (adherits a les associacions col·laboradores del projecte) d’ambdues comarques treballen i confien en la importància de productes locals i els afegeixen a la seva carta. A l’ aplicació es pot consultar quins són aquests establiments, la seva història, quins són els punts forts d’aquest local, com reservar una taula, on trobar-los i amb quins productors col·laboren.

Per altra banda, l’altra principal característica d’aquesta aplicació és veure quines associacions agroalimentàries hi ha al territori i quins productors en formen part. Allà pots visualitzar els productors i productores on expliquen quins productes produeixen i quines són les seves principals característiques. A més, hi ha l’opció de botiga online on es podran comprar directament els productes o s’indicarà on es poden comprar. Un cop s’hagi fet la comanda, s’indicarà el punt de recollida on anar-los a buscar. Aquesta opció, d’entrada, només s’oferirà en períodes quinzenals.

Malgrat que aquestes dues opcions són les prioritàries a l’aplicatiu, aquest, encara ofereix moltes més característiques. Des d’un espai amb els esdeveniments previstos pels propers mesos a un apartat on es poden trobar receptes que es poden elaborar amb productes de la comarca.  A més, degut a la situació actual, s’ha potenciat una opció perquè establiments de restauració puguin oferir plats per emportar a través de l’aplicació. La Piriteca busca generar marca de territori gràcies al tractament del producte local i d’ un instrument de difusió global que vagi més enllà d’ una pròpia carta o la difusió que pugui fer un comerç o un restaurant de forma individual.  Aquesta aplicació es podrà descarregar des del dia 4 de gener a les botigues d’IOS i Android per tots els mòbils. També podreu trobar tota la informació a la pàgina web del projecte.

Aquest aplicatiu s’engloba en el projecte estratègic De la Terra al Plat i és promogut pel  Consorci GAL Alt Urgell-Cerdanya, amb la col·laboració de l’ Associació d’Hostaleria de l’Alt Urgell, Associació d’Hotels i Allotjaments Turístics de la Cerdanya, Associació Agroalimentària de la Cerdanya, Associació Menja’t l’Alt Urgell, Associació Gastronòmica Cuina Pirinenca de Cerdanya i Associació de productors i elaboradors ecològics de la Cerdanya i l’Alt Urgell. Compta amb el suport del Consell Comarcal de l’Alt Urgell i el Consell Comarcal de la Cerdanya i el finançament del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació en el marc del programa de desenvolupament rural de Catalunya 2014-2020, i del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER).