Alt Urgell 973 35 31 12 - 973 35 57 98 / Cerdanya 972 88 48 84 cauc@cauc.cat

 L’objectiu és generar les condicions que afavoreixin el retorn del talent jove a les comarques del Pirineu

El proper dissabte 21 de setembre tindrà lloc la tercera edició del networking “Arrela’t a l’Alt Urgell”, una iniciativa de la Direcció General de Joventut a través de l’Oficina Jove de l’Alt Urgell, conjuntament amb el Consell Comarcal de l’Alt Urgell i el Consorci GAL Alt Urgell-Cerdanya, en el marc del projecte de cooperació Leader Odisseu. Aquest projecte busca afavorir el retorn de joves a les comarques rurals i potenciar la creació d’ocupació i el dinamisme econòmic en aquests territoris.

Les jornades Arrela’t volen un espai d’inspiració, coneixement i creació de xarxa entre persones joves qualificades, emprenedores i empreses, que impulsi el retorn del talent jove a les comarques del Pirineu. Enguany, la principal novetat és que la jornada serà en format hackató, el que significa que serà un esdeveniment on persones de diferents perfils es troben per a, de forma creativa i col·laborativa, trobar solucions a un repte.

A nivell comarcal és la primera hackató que s’organitza i reunirà a persones de la zona per a generar idees que inspirin a tots i totes (administracions, empreses, entitats i particulars) per treballar positivament per al desenvolupament d’oportunitats professionals a l’Alt Urgell. Sabem que l’arrelament laboral en aquestes comarques significa desenvolupament local. Aquesta jornada tindrà lloc el 21 de setembre a l’Alberg La Valira (Joaquim Viola, 57) de la Seu d’Urgell.

La sessió començarà amb la presentació de cinc experiències de joves que viuen i desenvolupen la seva professió a la comarca i es donaran a conèixer les eines del projecte Odisseu pel retorn del talent jove. Tot seguit, s’iniciarà pròpiament la hackató amb diferents dinàmiques de Design Thinking, unes eines que aplicant el pensament creatiu i de disseny, permetran generar propostes per al desenvolupament d’oportunitats professionals a la comarca. A la meitat de la jornada, hi haurà una petita pausa on les persones podran interactuar més entre elles per a poder fer networking.

En ocasions anteriors, tant a l’Alt Urgell com a altres comarques del Pirineu (Cerdanya, Pallars Jussà i Pallars Sobirà) s’han organitzat diverses jornades amb l’objectiu comú “Arrela’t”, per a posar en contacte empreses locals i joves per tal d’afavorir el seu arrelament laboral i potenciar el seu retorn a les zones rurals. Enguany, les administracions públiques locals, amb el suport de la Generalitat, i tornen a apostar per activitats que promoguin les oportunitats d’ocupació, especialment per a joves, que hi ha a les comarques rurals de muntanya.

Aquesta jornada és finançada per la Direcció General de Joventut del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i el Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER) en el marc del Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya (2014-2020).

Les inscripcions ja són obertes i ho podeu fer a través d’aquest formulari.

Per a més informació: http://www.odisseujove.cat/hackato/ i info@odisseujove.cat

L’Alt Urgell, 27 d’agost de 2019