Alt Urgell 973 35 31 12 - 973 35 57 98 / Cerdanya 972 88 48 84 cauc@cauc.cat

Jornada d’intercanvis d’experiències en projectes de retorn de joves al món rural grups Leader 

19 i 20 de desembre, a la Seu d’Urgell

ODISSEU i el retorn de talent jove al món rural protagonista dels intercanvis d’experiències dels grups d’acció local a la Seu d’Urgell

En el marc de les actuacions que organitza la Red Rural Nacional espanyola, el 19 i 20 de desembre a la Seu d’Urgell tindran lloc unes jornades d’intercanvi d’experiències sobre retorn de joves a les comarques rurals. Aquests intercanvis són una eina clau pel desenvolupament i la implementació dels Programes de Desenvolupament Rural i alhora, tenen la clara intenció de generar xarxa entre diferents grups d’acció local a nivell estatal.

Des de fa anys, la Red Rural Nacional organitza intercanvis i en aquesta ocasió, la Seu d’Urgell ha estat la població escollida amb el projecte Odisseu com a element central de les jornades. L’Odisseu està coordinat pel Consorci Alt Urgell – Cerdanya i pretén fomentar el retorn del talent jove a les zones rurals d’origen i el seu arrelament, a través del contacte i la implicació dels principals agents que incideixen en la seva transició: les universitats i centres de formació, les empreses locals, les institucions i administracions que intervenen en les polítiques de joventut, desenvolupament rural, ocupació i promoció econòmica.

Les activitats plantejades pel 19 i 20 de desembre estan organitzades al voltant de dos eixos principals que seran el retorn de joves i l’atracció de nova població per les zones rurals. Les activitats consistiran en la presentació de les accions del projecte Odisseu i d’altres accions de retorn de talent a partir de projectes de cooperació, dinàmiques de grup per debatre actuacions i projectes, visites a projectes Leader, taules rodones amb experts, joves que han retornat, persones emprenedores nouvingudes…

Aquestes activitats tindran lloc, majoritàriament, al Centre Empresarial i Tecnològic de l’Alt Pirineu (CETAP), 3a planta de l’Edifici de les Monges. Per poder assistir a aquests intercanvis es requereix inscripció prèvia que es gestiona a través de la Unitat de Gestió de la RRN que també s’encarregarà de la logística per als assistents que ho requereixin.

Més informació: www.redruralnacional.es/-/intercambio-de-experiencias-gal-retorno-del-talento-joven-al-mundo-rural