Alt Urgell 973 35 31 12 - 973 35 57 98 / Cerdanya 972 88 48 84 cauc@cauc.cat

Instal•lació de fibra òptica en zones rurals

Promotor: Alt Urgell Fibra SL

Alt Urgell Fibra, és una empresa local de recent creació que està desplegant una xarxa de fibra òptica arreu de l’Alt Urgell. Aquesta sorgeix davant la manca d’iniciativa de les grans companyies per portar al nostre territori un sistema de comunicacions eficient i actual com és la fibra òptica.

El seu projecte és la creació d’una xarxa mancomunada que pertanyi als propis usuaris i que sigui gestionada i promoguda per la fundació sense ànim de lucre Guifi.net, per tal de garantir la neutralitat de la xarxa, i la lliure utilització d’aquesta per part dels diferents operadors o particulars, en igualtat de condicions, vetllant per la màxima cobertura territorial i garantia de fiabilitat en les comunicacions.

Aquesta inversió ha permès adquirir els dispositius i equipaments de treball necessaris per garantir una ampliació del servei i el mobiliari de l’oficina de l’empresa.

Valor afegit
Alt Urgell Fibra proporciona a les empreses i a la ciutadania una connexió d’alta velocitat que contribueix al desenvolupament socioeconòmic present i futur d’aquestes zones rurals.

 

Grup GAL
Consorci GAL Alt Urgell – Cerdanya

Municipi
La Seu d’Urgell

Anualitat: 2016.2

Categoria del projecte
Societat rural i serveis a la població / Economia social i emprenedoria rural / Serveis a empreses / Noves tecnologies

Web: https://www.alturgellfibra.cat