Alt Urgell 973 35 31 12 - 973 35 57 98 / Cerdanya 972 88 48 84 cauc@cauc.cat

Els jardins de la barrota. Producció ecològica de fruits del bosc.

Titular:
Carolina Solé Terrado

La Barrota és una finca de producció ecològica de fruits del bosc en la que es conrea, cull i treballa la matèria primera fresca (nabius, gerds, mores i groselles) fins a l’obtenció i comercialització de diferents productes. Els productes que s’ofereixen són fruita fresca, fruita deshidrata, fruita de gran calibre congelada i finalment puré de fruita congelat.
A la Barrota es realitza tot el cicle del producció a la mateixa finca, des del conreu de les plantes, recol·lecció de fruita, transformació i distribució. Aquest fet facilita la traçabilitat dels processos de la fruita fins que el producte arriba al consumidor. S’aposta per la recol·lecció de fruita de les muntanyes del territori per donar valor a aquestes fruites i que passin a formar part de l’imaginari col·lectiu com productes endògens.

Valor afegit
És la primera empresa del territori que es dedica a la producció i transformació d’aquest tipus de fruita. Els productes que es faran a la Barrota son inexistents no només al terme, també a les comarques de la Cerdanya i l’Alt Urgell. Lluny de suposar competència per als productors de la zona, aquests productes aporten innovació, tecnologia i un model holístic de sostenibilitat dins el sector agrícola de la comarca.

 

Grup GAL
Consorci GAL Alt Urgell – Cerdanya

Municipi
Lles de Cerdanya

Anualitat: 2019

Categoria del projecte
Transformació agroalimentària / Producció ecològica

Web:  jardinsdelabarrota.com