Alt Urgell 973 35 31 12 - 973 35 57 98 / Cerdanya 972 88 48 84 cauc@cauc.cat

Ecopyrene. Obrador de carn ecològica

Promotor: Ecopyrene, SL

Ecopyrene es troba a la Cerdanya, a Montellà de Cadí. L’explotació, Cal Calsot, està formada per diferents prats de pastura i una granja integrada al paisatge.

El maneig del bestiar es continua fent com fa molts anys. A l’estiu les vaques pasturen als prats del voltant del poble i a l’estiu aprofiten les pastures fresques del Parc Natural del Cadí-Moixeró. Cal subratllar que els prats i els animals es cuiden seguint paràmetres ecològics perquè la carn sigui saludable i de màxima qualitat.

Valor afegit
– L’entorn i el paisatge on desenvolupa l’activitat Ecopyrene té uns valors culturals i naturals incalculables i la pagesia és una peça clau d’aquest mosaic. S’emmarca entre dues valls idíl·liques, la de Bastanist i la de Ridolaina, valls cristal·lines que descendeixen dels peus de la Serra del Cadí.

– L’activitat es desenvolupada en equilibri amb el medi i ajuda a mantenir i a conservar una cultura de muntanya lligada al bestiar i als aprofitaments de les pastures d’alta muntanya.

– El ramat coneix els secrets més ben guardats d’aquests paratges, diferents generacions de vaques de l’explotació han recorregut aquestes pastures, camins històrics, corriols, colls, boscos, corrals i les fonts d’aigües pures més ben amagades, avui dia, territori del Parc Natural del Cadí-Moixeró.

 

Grup GAL
Consorci GAL Alt Urgell – Cerdanya

Municipi
Montellà i Martinet

Anualitat: 2011

Mesura: Inversions per a la millora dels processos de transformació i comercialització dels productes agraris

Categoria del projecte
Valoració de les produccions locals / producció ecològica
Aplica RSE Aplica la Responsabilitat Social Empresarial

Web: www.ecopyrene.com