Alt Urgell 973 35 31 12 - 973 35 57 98 / Cerdanya 972 88 48 84 cauc@cauc.cat

Creació de casa de poble independent (Ca la Pruna) a Coll de Nargó

Promotor: Mònica Ferré i Moreno

El projecte s’ha basat en la rehabilitació dels interiors d’una casa antiga d’abans de la guerra civil, la qual estava destinada a la pagesia, disposa de dos accessos i dues plantes.

A la primera planta trobem la cuina menjador amb llar de foc, una habitació doble i un bany, a aquesta planta es pot accedir des de l’entrada principal i des de l’accès pel camí del darrera, que permés un accés directe des del carrer. L’entrada principal disposa d’una gran era privada pels clients, amb barbacoa, zona per nens, desar material o fins i tot els cotxes. A la segona planta s’hi accedeix per unes escales interiors on hi trobem un espai compartit de lectura, jocs, ….; aquest espai es distribueix en dues habitacions dobles i un bany.

Les altres cases de turisme rural que disposa el municipi es troben fora d’aquest, aquesta és la única que es troba dins del poble de Coll de Nargó, davant de l’església i a un pas de tots els serveis. El poble ofereix un molt bon atractiu, que és el Museu dels Dinosaures i l’espai obert d’excavació de les restes paleontològiques que han trobat en relació als dinosaures. També disposen del Museu dels Raiers, la Fira del Rovelló a mitjans d’octubre (al voltant del 12 d’octubre).

Amb la incorporació de la Responsabilitat Social Empresarial (RSE), la promotora va poder establir un funcionament organitzat sota un pla estratègic de treball i amb uns criteris ambientals que permet sensibilitzar als clients del valor ambiental i la muntanya. Cal destacar que la promotora va culminar l’aplicació de la RSE amb una memòria de sosteniblitat, que ha publicat a GRI (Global Reporting Initiative). Aquesta memòria la realitzarà bianualment.

Valor afegit
Les altres cases de turisme rural que disposa el municipi es troben fora d’aquest, aquesta és la única que es troba dins del poble de Coll de Nargó, davant de l’església i a un pas de tots els serveis.

 

Grup GAL
Consorci GAL Alt Urgell – Cerdanya

Municipi
Coll de Nargó

Anualitat: 2010

Mesura: Foment d’activitats turístiques

Categoria del projecte
Turisme Rural / dinamització i millora de l’oferta turística
Aplica RSE Aplica la Responsabilitat Social Empresarial

Web: www.calapruna.com