Alt Urgell 973 35 31 12 - 973 35 57 98 / Cerdanya 972 88 48 84 cauc@cauc.cat

Creació d’un nou circuit termal

Promotor: Els Banys de St. Vicenç SL

El Balneari dels Banys de Sant Vicenç és un balneari d’aigües termals sulfurades situat al Pirineu lleidatà, en una petita subcomarca entre l’Alt Urgell i la Cerdanya anomenada Baridà. L’establiment ha estat dirigit per diferents generacions de la mateixa família des de l’any 1775.

Els principals espais de l’hotel – balneari són: una cafeteria, una terrassa, el restaurant, les saletes d’estar, una zona exterior amb piscina termal, el centre termal i l’hotel.

Amb aquesta actuació s’ha creat un nou circuit termal del balneari que amplia l’oferta de serveis de l’establiment. L’actuació ha permès millorar les instal·lacions del balneari i adquirir la maquinària i l’equipament necessari pel seu ús.

El nou circuit termal alterna les virtuts tant de l’aigua termal calenta i les seves propietats minerals-medicinals amb les de l’aigua freda i les sinergies d’ambdues.

El resultat ha significat espais on s’apliquen diferents tècniques terapèutiques i de benestar personal que s’afegeixen a la piscina termal existent. Alguns d’aquests espais amb noms vinculats a l’aigua i el descans són: el safareig; la bassa amb la piscina termal; el torrent -la sala d’aigua freda-; la cuina -el bany de vapor-; la galera -una sala amb una paret de gel per temperar-se-; el paller -la sauna seca-; la becaina -un espai de repòs-; les banyeres on es pot gaudir de les propietats de les aigües termals en la intimitat i la sala de peloides per aplicació de fangs.

Les noves instal·lacions són eficients i suposen una reducció i estalvi de la demanda energètica, ja que aprofiten l’aigua termal com a font d’energia.

Valor afegit
Amb l’ampliació i millora del circuit termal, els Banys de St. Vicenç actualitzen les instal·lacions de l’únic balneari de l’Alt Urgell i la Cerdanya i s’incrementa l’oferta turística vinculada a serveis de salut, benestar i qualitat de vida de la comarca. L’empresa ha contractat una persona per al control i manteniment del circuit.

El projecte aprofita l’aigua termal, recurs endogen de la comarca, com a font d’energia i com a mitjà terapèutic.

 

Grup GAL
Consorci GAL Alt Urgell – Cerdanya

Municipi
Pont de Bar

Anualitat: 2016.2

Categoria del projecte
Millora de l’oferta turística / Termalisme / Salut

Web: http://www.hotelsantvicenc.com/