Creació d’un forn de pa sense pressa “Crosta i molla”
Promotor: Crosta i Molla
“Crosta i Molla” sorgeix amb l’objectiu de portar a les nostres taules un pa de qualitat tant per la manera d’elaborar-lo com per les seves matèries primeres. Això vol dir elaborat com el d’abans, a partir de massa mare i sense presses. El promotor del projecte ha volgut també plasmar la seva formació de forner amb un punt de modernitat i afegeix ingredients que no trobem habitualment al pa, com les llavors, el formatge, les espècies, els bolets, les flors, i fins i tot les fruites. Això fa que s’autodefineixi com un “forn de pa creatiu”.
Els pans i les coques poden adquirir-se a la botiga-forn de la Seu i alhora elaboren productes per a restaurants i establiments de la comarca.
Valor afegit
El seu valor afegit és la producció de pa de qualitat i en molts casos, ecològic. La producció utilitza fonts energètiques renovables i no contaminants per tal de ser respectuosos amb el medi ambient. La sostenibilitat arriba al repartiment del producte mitjançant una bicicleta elèctrica com a vehicle de transport. Crosta i Molla usa matèries primeres de proveïdors de proximitat i fa créixer les xarxes d’economia local.
Grup GAL
Consorci GAL Alt Urgell – Cerdanya
Municipi
La Seu d’Urgell
Anualitat: 2016
Categoria del projecte
Valoració de les produccions locals / producció alimentària / Sostenibilitat medi ambiental
Xarxes socials: https://www.facebook.com/crostaimolla/
@crostaimolla