Alt Urgell 973 35 31 12 - 973 35 57 98 / Cerdanya 972 88 48 84 cauc@cauc.cat

Essències de Tuixent. Obrador i botiga de plantes aromàtiques i medicinals a Tuixent

Promotor: Núria Gavaldà

Essències de Tuixent és una empresa unipersonal de nova creació que neix amb la idea d’elaborar i comercialitzar productes naturals destinats a la salut física i emocional de la persona, concretats sota dues línies de negoci:

– Essències elaborades seguint els mètodes de les essències florals, popularment anomenadesflors de Bach, que es comercialitzaran amb el segell Essències Remeieres.

– Productes cosmètics naturals amb herbes medicinals i Essències Remeieres com a ingredients fonamentals en la seva formulació, que es comercialitzaran amb la marca genèrica Essències de Tuixent.

El projecte, que neix arran de la detecció de determinades necessitats en el món de les medicines suaus i d’una voluntat de dinamitzar tant la vall de la Vansa com, en particular, el poble de Tuixent, tindrà la seva ubicació en uns baixos de la plaça Major, que s’habilitaran com a obrador i botiga.

L’emprenedora, amb experiència i formació en diverses teràpies complementàries i en cosmètica natural, ha considerat que Tuixent és un excel·lent enclavament per a l’elaboració dels seus productes, ja que el municipi s’ha consolidat com a important referent tant per als amants de les herbes remeieres com, en conseqüència, per a totes aquelles persones interessades per la preservació etnobotànica. En són testimonis el seu Museu de les Trementinaires i el Centre d’Interpretació de la Flora del Parc Natural del Cadí-Moixeró.

 

Grup GAL
Consorci GAL Alt Urgell – Cerdanya

Municipi
Josa i Tuixent

Anualitat: 2010

Mesura: Creació i desenvolupament de microempreses

Categoria del projecte
Valoració de les produccions locals / artesania d’art i oficis
Aplica RSE Aplica la Responsabilitat Social Empresarial

Web: www.essenciesdetuixent.com