Alt Urgell 973 35 31 12 - 973 35 57 98 / Cerdanya 972 88 48 84 cauc@cauc.cat

Creació cerveseria i destil·leria artesanal El Gall Negre

Promotor:
Gall Negre SL

Jordi Blasco Jungbauer, després de formar-se com a mestre cerveser a Munic (Alemanya), ha obert el seu propi obrador al Castellot d’Arsèguel, a l’Alt Urgell, on elabora “El Gall Negre”, una cervesa artesana clàssica, d’estil bàvar i d’alta qualitat. En la primera fase del projecte, s’han pogut fer les obres per adequar l’espai per a fer l’obrador, a més de comprar i posar en funcionament tota la maquinària necessària per a la producció d’aquesta cervesa local. Les primeres proves es van fer el mes d’abril del 2019 i les primeres ventes van ser a finals del juliol del 2019.

Pel que fa als aiguardents, s’emprendrà un cop consolidat el projecte de la cervesa. L’aiguardent s’obtindrà a partir d’experimentar amb varietats de fruites autòctones, processant, fermentant i destil·lant.

Valor afegit
El valor afegit d’aquesta acció és la producció d’una cervesa artesana d’alta qualitat al municipi d’Arsèguel, donant importància al territori, ja que consumir un producte local de qualitat és un valor i un prestigi. El que caracteritza a aquesta cervesa és que s’elabora a partir dels estils clàssics bavaresos, utilitzant com a ingredients l’aigua, la malta i el llúpol. Cal destacar que es filtra i no es fa ús del llevat.

 

Grup GAL
Consorci GAL Alt Urgell – Cerdanya

Municipi
Arsèguel

Anualitat: 2018

Categoria del projecte
Producte alimentari / Valoració de les produccions locals / Producte de proximitat / Desenvolupament econòmic de les zones rurals

Web:  https://www.facebook.com/pages/category/Food—Beverage/El-Gall-Negre-Cerveses-i-Aiguardents-2133187170037213/