Alt Urgell 973 35 31 12 - 973 35 57 98 / Cerdanya 972 88 48 84 cauc@cauc.cat

Remodelació d’un hotel per a atraure un nou segment de turisme

Titular:

Hotel Muntanya Prullans SL

L’Hotel Muntanya & Spa va ser fundat el 1947 i és una empresa familiar formada també per l’Aparthotel Ca l’Aurèn, el Càmping-Bungalow-Park Cerdanya, el Miniclub el Follet Cerdà, l’agència de viatges i empresa d’activitats Discover Pyrenees, el Wellness Cerdanya, l’aula d’entorn Rural Granja-Parc i el projecte agrari de Permacultura el Verger Cerdà, de la Cerdanya Ecoresort. Té com a missió «Proporcionar serveis de qualitat i experiències que apropin la natura a tota mena de clients tot contribuint al fet que siguin més feliços tot fent un món millor». Aposten per la innovació, la transmissió de la cultura Pirinenca i la preservació del medi ambient.

La inversió consta de tres parts ben diferenciades:

  • Adequació del local existent per a serveis de benestar i sanitaris integrats, dotat d’un centre de benestar i salut integrativa on es faran consultes de professionals externs i les zones comunes corresponents.
  • Reforma del tercer pis de la part més antiga amb la creació de 3 estudis i 2 apartaments hipoal·lergènics i adaptats, el qual es va convertir en una reforma íntegra dels 3 pisos, amb 9 estudis i 6 apartaments.
  • Reforma del teulat de l’hotel, juntament amb la instal·lació de plaques fotovoltaiques d’autoconsum de 60kW.

Valor afegit

El valor afegit d’aquesta inversió es basa en que no hi ha cap altra empresa ni a Prullans ni en tota la Cerdanya que ofereixin medical wellness i que estigui reformant els seus allotjaments per a poder acollir persones amb al·lèrgies o problemes respiratoris.
Per aquest motiu, aquesta empresa ha escollit materials que siguin respectuosos amb el medi ambient i amb la salut. S’ha utilitzat fusta natural i pintures i vernissos que han tingut en compte que no desprenguin substàncies volàtils perjudicials. S’ha fet ús materials innovadors, sostenibles i saludables com el krion per a les cuines. A més, tots els estudis són hipoal·lergènics. En l’àmbit de la ventilació s’han fet servir protocols innovadors adaptats a la Covid-19 amb purificadors d’aire.

Grup GAL: Consorci GAL Alt Urgell – Cerdanya

Municipi: Prullans

Anualitat: 2020

Categoria del projecte: Innovació tecnològica, turisme

Web: www.cerdanyaecoresort.com/