


Fabricació i envasat de galetes i herbes “l’Infús”
Promotor: Marc Antoni Mateu Jofre
El projecte crea una nova línia d’activitat amb l’equipament de dos obradors. Un destinat a l’elaboració i envasat de galetes artesanes de pasta seca amb productes de gamma alta com la mantega DOP Cadí, ous de gallines criades en llibertat, cacaus i xocolates de màxima qualitat, farines i fruits secs especials…
I l’altre destinat a la creació i empaquetatge dels tes i infusions, amb el nom “l’Infús”, elaborats amb herbes, flors i fruits procedents de cultius ecològics.
L’actuació ha permès l’elaboració artesana de productes alimentaris d’alta qualitat i una gran varietat. Hi ha un compromís amb el producte de qualitat (resultat amb ingredients locals) i la recerca culinària-pastissera (millora de processos i innovació en materials i tècniques).
Per a aconseguir aquest resultat s’empren equipaments i materials amb mètodes avançats en gastronomia i alhora les tècniques pastisseres aconsegueixen esquivar les essències i els colorants d’origen industrial substituint-los a través d’un treball artesanal amb ingredients naturals no processats. Per encàrrec (empreses, esdeveniments) s’elaboren galetes amb formes figuratives i representatives de la nostra zona -galetes corporatives de l’Alt Urgell-.
Aquests productes es poden continuar degustant i adquirint al Cafè dels Escoberts de la Seu d’Urgell però també es pot fer comanda per internet.
Valor afegit
El producte resultant és molt satisfactori per la seva qualitat i innovació i permet comercialitzar-lo amb vinculació territorial. La utilització de matèries primers locals genera dinamisme econòmic de la comarca, alhora que emfatitza el seu valor amb la creació de nous productes. La producció d’infusions i tes s’ha certificat en producció ecològica.
Grup GAL
Consorci GAL Alt Urgell – Cerdanya
Municipi
La Seu d’Urgell
Anualitat: 2016
Categoria del projecte
Artesania alimentària de qualitat i ecològica / Innovació / Producció local