Alt Urgell 973 35 31 12 - 973 35 57 98 / Cerdanya 972 88 48 84 cauc@cauc.cat

Projecte instal·lació fotovoltaica per autoconsum amb bateries, aula de formació i exposició

Promotor:
Instal·lacions Vilana SL

Instal·lacions Vilana SL és una empresa fundada l’any 1970 i dedicada a les instal·lacions de lampisteria, climatització, electricitat, telecomunicacions, gas i venda d’electrodomèstics. Disposen de dos punts de cara al públic, un a la Seu d’Urgell i l’altre a Organyà. Des d’aquesta empresa, fa temps que realitzen instal·lacions d’energies renovables, principalment, per calefacció i aigua calenta, com calderes de biomassa, geotèrmia, aerotèrmia, solar tèrmica, etc. Cal destacar que alguna vegada, també havien realitzat instal·lacions d’energia elèctrica fotovoltaica.

En aquest sentit, van encarar la inversió Leader de l’any 2017 a realitzar una instal·lació fotovoltaica d’autoconsum connectada a la instal·lació elèctrica existent, amb l’objectiu de disminuir el consum elèctric actual i instal·lar un sistema d’energia renovable. Això, els hi permet obrir una nova línia de negoci dins de l’activitat de l’empresa i la creació d’un punt de formació pels propis treballadors de l’empresa. La instal·lació fotovoltaica es va realitzar mitjançant bateries i equips d’injecció zero a la xarxa, de manera homologada. Aquesta instal·lació va ser portada a terme al local que tenen situat a Organyà, on tenen les oficines i el magatzem de material d’instal·lacions de climatització, electricitat i lampisteria.

Valor afegit
A Instal·lacions Vilana pretenen obrir una nova línia de negoci basada no només en la instal·lació d’energia fotovoltaica, sinó també en l’assessorament sobre aquest tipus d’energia per potenciar l’autoconsum i donar-la a conèixer. Per aquest motiu, van realitzar la seva pròpia instal·lació perquè pugui servir d’aula de formació pels operaris i poder-ho mostrar a clients interessats. A més, com que la finalitat és la difusió i formació d’aquest tipus de instal·lació, van posar un sistema de retolació per poder explicar el funcionament.

 

Grup GAL
Consorci GAL Alt Urgell – Cerdanya

Municipi
La Seu d’Urgell

Anualitat: 2017

Categoria del projecte
 Innovació tecnològica/ Especialització i diversificació en nous sectors/ Serveis a empreses

Web: http://www.instalvilana.cat/