Alt Urgell 973 35 31 12 - 973 35 57 98 / Cerdanya 972 88 48 84 cauc@cauc.cat

Restaurant Grau de l’Os

Titular:
Jargalant SL

Aquesta inversió va consistir en la remodelació del restaurant Grau de l’Os situat a Bellver de Cerdanya. L’actuació ha consistit en una reforma completa de les instal·lacions per adaptar-les a la normativa sanitària com als processos de producció per ser molt més pràctic, eficient i que això repercuteixi en el producte final basat en producte local.
A l’hora de realitzar aquesta inversió van decidir invertir en 4 punts que creien importants des d’un punt de vista ecològic i d’estalvi energètic:

  1. Al ser un restaurant ubicat a Bellver de Cerdanya un dels problemes que es plantejava era com escalfar-lo. Desprès d’estudiar les diferents opcions s’ha optat per la instal·lació d’un sistema aerotèrmic que permet una màxima eficiència alhora d’alimentar els radiadors i abastir al restaurant d’aigua calenta.
  2. Per tal d’assolir una màxima temperatura de confort i reforçar l’efecte dels radiadors s’instal·là una llar de foc de ferro colat amb conducció d’aire calent, que encara que és una estufa cara, comparada amb altres que es poden trobar al mercat, dona un rendiment calòric extraordinari.
  3. Un altre despesa va ser la instal·lació d’un filtre d’aigua (osmosis inversa), que permet embotellar l’aigua de l’aixeta per servir-la als clients, evitant així una quantitat molt gran de residus en envasos.
  4. Per últim s’instal·là també un descalcificador al principi del circuit de l’aigua, amb el qual s’allarga la vida útil tant d’electrodomèstics (cafeteres, rentaplats, renta gots) com de vaixella i aixeteria.

 

Grup GAL
Consorci GAL Alt Urgell – Cerdanya

Municipi
Bellver de Cerdanya

Anualitat: 2019

Categoria del projecte
Desenvolupament de les zones rurals / Restauració

Valor afegit
Un equip de gent jove al capdavant. Utilització dels recursos de proximitat i cuina de temporada. Cuina senzilla, amb productes de proximitat i de temporada, elaborats i ben presentats. No és un restaurant de cuina tradicional, ni tampoc de cuina de fusió o “moderna”. Simplement intenten integrar tota la seva experiència amb coherència. A la carta pot conviure un guisat tradicional amb un plat d’influència oriental o bulliniana.
Els anys d’experiència a la zona han donat a l’equip un ampli coneixement de productes i productors locals amb els quals ja treballen i que sempre són presents a la carta: vins Catalans, cervesa artesana, mató, formatges, gelats artesans, vedella llemosina, carn de cabirol o de cérvol…