Alt Urgell 973 35 31 12 - 973 35 57 98 / Cerdanya 972 88 48 84 cauc@cauc.cat

Creació de l’obrador de l’empresa Làctics l’Esquella

Promotor:
Làctics l’Esquella SL

L’Esquella és un projecte familiar creat pel Ramon i la Isabel, dos veterinaris que des de fa anys treballen amb les vaques de l’Alt Urgell i Cerdanya, per a l’elaboració de productes làctics de qualitat amb matèries primes procedents de la zona. La intenció és realitzar un obrador visible, és a dir, que pretén mostrar els processos d’elaboració als clients, així com revaloritzar els làctics procedents de la vaca. Les actuacions que s’han portat a terme són el disseny i la construcció de l’obrador i la compra dels equipaments i materials necessaris.

Valor afegit
El valor afegit que ofereix aquest projecte és la voluntat de treballar amb productes de proximitat, ja que la llet és del Molí de la Clota (Prullans), i els ingredients utilitzats són elaborats per artesans locals, com les melmelades del Tupí de la Cerdanya (Bor) i Cal Moliné (Bruguera), la mel de les Valls del Pedraforca i Cadí (Saldes) i també els xarops de Lagrimus (Bellver de Cerdanya). Els productes que ofereixen són el iogurt natural, de mel, de saüc, nabius, poma i alfàbrega, el iogurt batut natural i de maduixa i la llet fresca pasteuritzada.

 

Grup GAL
Consorci GAL Alt Urgell – Cerdanya

Municipi
Bellver de Cerdanya

Anualitat: 2018

Categoria del projecte
Desenvolupament econòmic de les zones rurals / Valoració de les produccions locals / Producte alimentari / Innovació i qualitat / Producte de proximitat

Web:  http://www.lesquella.cat/