Alt Urgell 973 35 31 12 - 973 35 57 98 / Cerdanya 972 88 48 84 cauc@cauc.cat

Creació del restaurant L’Era del Julià a Arcavell

Promotor: L’Era del Julià

L’Era del Julià era el nom que rebia la finca on s’ha construït el restaurant, gràcies a l’Imma Vidal i Arnau, promotora del projecte i filla d’aquell indret.

L’oferta gastronòmica es basa en una carta de muntanya tradicional, amb productes de proximitat i entre ells, alguns ecològics. Per a complementar l’experiència, el projecte apropa la realitat dels conreus, herbes i bestiar de corral d’alta muntanya amb visites a l’entorn natural immediat.

Es troba situat al poble d’Arcavell, entre la Seu d’Urgell i Andorra. La despesa energètica del restaurant és respectuosa amb el medi ambient, ja que utilitza una bomba de calor, que funciona a partir d’aerotèrmica, una de les fonts d’energia renovable menys conegudes. Es tracta d’aprofitar les calories flotants a l’aire exterior, fins i tot a l’hivern. Així s’escalfa l’aigua, amb una mínima despesa d’energia elèctrica -la necessària per la circulació de l’aire- doncs el 75% del calor generat prové de l’aire exterior.

Valor afegit
Aquest projecte ha contribuït a oferir un nou espai de restauració de cuina de muntanya entre la Seu d’Urgell i Andorra i tant les persones de pas com la ciutadania local pot gaudir d’elaboracions amb productes locals de qualitat, fet que promou l’economia i la sostenibilitat del territori. El consum d’un bon nombre de productes de producció pròpia contribueix a la salvaguarda de la ramaderia i dels terrenys de cultiu d’alta muntanya i per tant, a la seva fisonomia.

 

Grup GAL
Consorci GAL Alt Urgell – Cerdanya

Municipi
Valls de Valira

Anualitat: 2016

Categoria del projecte
Restauració de muntanya / Productes de proximitat / Sostenibilitat medi rural

Xarxes socials: https://www.facebook.com/leradeljulia/