Alt Urgell 973 35 31 12 - 973 35 57 98 / Cerdanya 972 88 48 84 cauc@cauc.cat

Creació d’un espai lúdic a l’era de Cal Pallerola

Promotor:
Maria Pal Planavila

Cal Pallerola era una masoveria en funcionament des de fa 13 anys que s’ha convertit en un establiment de turisme rural de qualitat, amb una situació privilegiada pel que fa a l’entorn.

Així, un dels serveis que més demanen els clients de turisme rural és un espai amb barbacoa còmode que disposi de taula i bancs. Per tant, es va procedir a la restauració d’un dels pallers annexes, per establir a la planta superior una zona de barbacoa amb cuina d’estiu i un menjador cobert alhora que a l’aire lliure. S’han hagut de construir paviments, baranes i escales per tal de donar estructura i seguretat a l’obra. A més, la zona de l’era s’ha obert per potenciar les vistes del singular emplaçament.

En la planta inferior, s’ha establert nou espai polivalent per ús audiovisual i lúdic que consisteix en una zona chill-out amb el mobiliari necessari i un espai amb pantalla i projector. Cal destacar que a través d’aquesta inversió, s’ha garantit la seguretat de les instal·lacions per l’accés dels nens.

Valor afegit
El valor afegit que té una casa rural en ple Prepirineu com Cal Pallerola, és el seu emplaçament a la vall de la Vansa, a prop del Parc Natural del Cadí-Moixeró. Concretament, entre la Seu d’Urgell i Solsona, entre la Serra de Port del Compte, el Cadí i la Serra del Montsec de Tost. A més, Cal Pallerola està encimbellada en una gran roca que esguarda els horts i prats de ribera, dins del llogaret de Montergull.

 

Grup GAL
Consorci GAL Alt Urgell – Cerdanya

Municipi
La Vansa i Fórnols

Anualitat: 2018

Categoria del projecte
Turisme rural / Dinamització i millora de l’oferta turística / Desenvolupament econòmic de les zones rurals

Web:  http://www.calpallerola.cat/