Alt Urgell 973 35 31 12 - 973 35 57 98 / Cerdanya 972 88 48 84 cauc@cauc.cat

Millora tecnològica, de processos i estalvi energètic

Promotor:
Obach SL

Obach SL és una empresa familiar que ha passat per cinc generacions que han salvaguardat els principis i les tècniques tradicionals d’elaboració d’embotits des del 1915. En línia amb el compromís que des dels seus inicis tenen amb la millora contínua, han participat en diferents convocatòries dels ajuts LEADER, per tal d’adaptar l’empresa a les tecnologies actuals i innovar els processos de producció.

En aquest cas la inversió va consistir en l’adquisició de nova maquinària per augmentar la capacitat productiva. Per una banda, es va instal·lar un nou assecador d’embotits que permet una millora substancial en el procés productiu. També es va invertir en una màquina picadora de carn, una altra per amassar, uns dipòsits per emmagatzemar el producte i un nou punt de rentamans. Una altra de les màquines adquirides va ser una dosificadora de líquids i pastes centrada en la millora de la línia d’envasat del paté. A més, es van comprar 100 palets industrials homologats per ús alimentari per donar resposta a l’increment de la demanda i al pla d’expansió comercial. Per últim, es va invertir en la compra de 6 armaris per posar-hi els nous equips informàtics per treballar dins de l’obrador.

Valor afegit
Amb les inversions realitzades en les instal·lacions i maquinària, l’empresa esdevé més competitiva i redueix la petjada carbònica dels seus productes, ja que el nou assecador consumeix gairebé la meitat de l’energia que l’anterior. L’empresa local és consolida en el sector agroalimentari de les comarques catalanes i especialment les pirinenques.

 

Grup GAL
Consorci GAL Alt Urgell – Cerdanya

Municipi
Organyà

Anualitat: 2017

Categoria del projecte
Producte alimentari/ Modernització d’equipaments/ Estalvi energètic/ Millora de processos/ Innovació tecnològica/ Valoració de les produccions locals

Web: https://embotitsobach.com/