Alt Urgell 973 35 31 12 - 973 35 57 98 / Cerdanya 972 88 48 84 cauc@cauc.cat

Recuperació del Sender Camí de Sant Jaume Alt Urgell

Promotor: Consell Comarcal de l’Alt Urgell

Recuperació del tram de l’Alt Urgell del sender camí de Sant Jaume. Constatem que la marxa nòrdica com a activitat física a l’aire lliure és una pràctica cada vegada més popular. L’actuació ha significat el condicionament de l’espai natural del tram del camí per a l’activitat senderista.

Es tracta d’una intervenció sostenible al territori perquè el sender Camí de Sant Jaume esdevingui transitable per a tots els públics. Té un efecte molt positiu per la comarca doncs s’afegeix a la gran xarxa de senders d’aquest itinerari d’abast europeu d’important transcendència històrica i pes cultural, artístic i romànic i alhora significa una revalorització del patrimoni naturals i de l’entorn tant per visitants com per persones que hi viuen doncs al transcorre per la vall del riu Segre i permet fer-se una idea al llarg de tot el recorregut dels canvis i tipologies de la comarca de l’Alt Urgell, singular i d’accidentada orografía i dels ecosistemes lligats al riu, com són els boscos de ribera, els prats i conreus conseqüència de l’acció de l’home i de la ramaderia. Aquesta configuració crea una anella verda entre les poblacions i l’inici de les masses forestals.

La senyalització del sender actua d’element dinamitzador turístic de la comarca. El projecte permet diferenciar i especialitzar l’oferta turística rural, revalorització dels indrets naturals, desestacionalitzar els fluxos turístics i complementar altres productes turístics.

Per a la seva promoció s’ha elaborat material en paper (mapes, opuscles i tríptics) disponible a les oficines de turisme, allotjaments rurals i entitats esportives i a internet http://www.ccau.cat/turisme/cami_st_jaume%20catala%20angles.pdf

L’ús de les noves tecnologies possibilita la digitalització i baixades amb sistemes SIG del camí.

Valor afegit
El projecte ha significat un apropament al patrimoni natural i cultural que combina activitat física, oci a l’aire lliure i turisme actiu.

 

Grup GAL
Consorci GAL Alt Urgell – Cerdanya

Anualitat: 2010

Mesura: Conservació i millora del patrimoni rural

Categoria del projecte
Turisme rural / Activitat física / Senderisme / Patrimoni natural i cultural / Excursionisme

Web: www.ccau.cat/turisme